TantAugusta

Denna eviga...

Publicerad 2008-08-27 20:18:33 i Allmänt,



Det var ju sjutton hur fort det kan gå att förtära energi. Som smör i solsken, försvann som en avlöning, ut genom kanalen, som en katt som fått svansen i kläm och en massa andra kända och okända utttryck. Men, som sagt, fort gick det.


Grejen är den att jag redan vaknar åtskilliga gånger under natten och upptäcker att kollegor och elever springer runt i huvudet, för att vid kl.5 (j-ävla-h-vetes-tidigt!) vara klarvaken i ögonen och megamosig i hjärnan. Kan de två koppla nån gång?! Börja förstå varandra, samarbeta, gå sida vid sida, harmoniera?

Hämtade iof lite av varan i helgen på cykel, förstås, var annars?! Det har gjort veckan lättare att handskas med, såpass att "no ja känna rolit börja komma", som en full finne sa efter att ha inmundigat 8 öl i rask takt ensam vid bardisken. Ja, jag vet, j-vla tjat om finnar. Tyskar i våras, finnar på sensommaren, vem vet vad som kommer härnäst?

Jag undrar också över om jag på något sätt kanske har ett sjätte sinne, med tanke på den rensning i röran jag företog mig i början av semestern. Jag tror på att ha en någorlunda permanent-provisorisk röra, men går den överstyr så så tar den herravälde över min hjärna och gör viktiga egenskaper såsom minne och liknande till "platt, skit och ingenting" som min vän godsägarn brukar säga. Och alla cyklande gudar ska veta att dessa egenskaper har behövts den sista tiden.

Men det när ett kaos blir konstant, så blir det till slut ett normalt tillstånd, och det fantastiska guldkantade tålamodet är det som blir mest framträdande. Minnet trängs undan av det, men det är ju då det är så skönt att kunna skylla på att man är nyanställd. Snart en månad utan dator är en prövning, telefonen kom idag, men ingen pin-kod.

Blyertspennan är underskattad, och jag kan trolla med knän. Åtminstone mina egna.


 Dagens "boktips", har boken men inte läst den. Så den funkar uppenbarligen bara genom att pryda en plats bokhyllan.



Och vilket år som helst ska jag bli jätteduktig på bildredigering, hur man bygger sin blogg, pulsklocka och ställa in radiokanaler.

Kommentarer

Postat av: Sånger från nedre botten

Publicerad 2008-08-29 09:59:56

Det är inte utan att jag också undrar. Efter vår tur i lördags kände jag mig hur bra som helst. Även under söndagens arbete satt energin kvar. På måndan var jag ledig och kom knappt upp ur sängen. Tisdan flöt på. Onsdan likaså. I torsdags måste nån slang ha gått sönder, för energin läckte ur systemet snabbare än det går att säga Surly. I morse vaknade jag med huvudvärk och är totalt dränerad på energi. Ska nog gå hem och sova efter lunch.

Postat av: Tant

Publicerad 2008-08-30 17:35:23

Som du sagt en gång, man får punka ibland. Men när det känns som om det är däcken som kommer slitas ut i förtid och kanske inte går att byta? Vad gör man då?

Postat av: B

Publicerad 2008-09-01 15:29:16

Om det är så att däcken slits i förtid...!? Tänker att man kanske kan göra flera olika saker för att få det att funka ändå. Lägre hastighet sliter mindre på på både däck och vägbana, själ o hjärta,drömmar och idéer kanske inte heller mår sämre av en något lägre hastighet genom rumtiden, fram kommer du ju till sist, det visade du ju alla,inklusive dig själv tidigare i somras, du är ju en etablerad motvindsspecialist av viss kaliber!! Du klarar ju desssutom av cykelhandlare som borde uteslutas ur branschen, kastas ut på en orkandrabbad karibisk ö med senvuxna gummiträd där de som straff för taskiga däck ska få praoa som bävrar, gnaga gummiträd o samla gummisaft i stora lass....Usch, nu vart det ett stickspår igen,är bra på såna. Frisk fjälluft fick jag i massor i helgen, sån borde alla få fylla sina slangar med, gott om syrgasmolekyler per kubikmeter,rena dopingen, cykeln stod i hallen och surade och jag o min nyrenoverade kajak paddlade tills vi blev less. Ska kolla om det inte går att få till lite nordliga vindar som sveper neröver, tror de kan va bra att fylla slangar o annat med!

Postat av: Tant

Publicerad 2008-09-01 21:08:48

Den där vinden du har fått i dej i helgen skulle jag gärna ha en och annan kubikmeter av...verkar rena dundret!

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

TantAugusta

Tränar för välmående och för att behålla mina skitsnygga ben. Äter nyttigt men för mycket choklad. Gillar det här med ord, ibland svänger det! Cyklar.

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela