TantAugusta

Nya takter

Publicerad 2008-09-04 21:33:36 i Allmänt,

Grundat en kanske lite för tidig men ändå svagt närvarande oro för att Tant ska få brott på lårbenshalsen när hon studsar nedför trapporna på sitt nya jobb - så inköptes nya "springskor" idag. Trotsande ett tvåsiffrigt antal läkare och sjukgymnaster, väl medveten om att det även var ett tvåsiffrigt antal år sedan sist,  begav jag mig iväg ner till Årstaviken för att jogga.  Snart infann sig känslan av 80-tal, då jag först gjorde bekantskap med rörelsen. Samma verkade mina lår tycka, ovana vid dessa stötar mot marken. Jag avverkade ca 5 km joggandes på grus, men gick där det var asfalt. Lite får man nog ta råden på allvar. Så ca 3,5 km blev jogg, resten powerwalk. Hurtig Tant.

Inser efter rundan att "milen under timmen" som kära systerdotter klarar, är något jag kan glömma. Men faktum är, att jag inte ens blev anfådd! Det var musklerna som protesterade. Inte högljutt, men lite gnäll var det allt. Framförallt gav det mersmak, och av ryggont känns intet.  


Nä, det är inte Tant, det är en annan tant. Men hon har nog också varit med på 80-talet.                                                                    

Kommentarer

Postat av: Zophie

Publicerad 2008-09-05 10:26:59

Hallå, jag har faktisk inte sprungit u n d e r en timme än, bara prick. Men så fort jag blir frisk...



F ö hittade jag billiga tågbiljetter till Stockholm i oktober, så jag hoppas att vi kan hitta en gemensamt helg som inte är helt överbelamrad med annat :)

Postat av: MOsterMonster (Tants alias när det gäller syskonbarn)

Publicerad 2008-09-05 10:29:29

Yes! Vi kollar på datum i helgen!

Postat av: Sånger från nedre botten

Publicerad 2008-09-06 17:50:01

Jogga? Nope, aldrig mer.

Postat av: B

Publicerad 2008-09-07 09:57:06

Nya takter är det fler av oss som behöver och/eller borde prova på...just nu är det lite si o så med motivation/inspiration...och passion, ja det finns liksom inte i samma världsdel, men springa går bra, bättre än att cykla o fantastiskt mycket bättre än att paddla! Men det svänger fort i hockey (även veteranvarianten:-) så snart räknar även jag med några nya takter, har tröttnat på nuvarande melodi! Hoppas dina nya håller i sig!

Postat av: Tant

Publicerad 2008-09-08 21:42:08

Tja, det var just det det inte gjorde...höll i sig. Liten muskelbristning ikväll efter ca 300m jogg. Tog i lite för mycket förra gången tydligen. Och är inte det så dj-vla typiskt. Suckarnas dubbelsuck.

Postat av: Juno

Publicerad 2008-09-09 17:19:13

Men åhhh vad du är hurtig. Jag hade storstilade planer på att vara hurtig men jag sitter här hemma och undrar var fan den här dagen tog vägen? Inte gick den ut och hurtade i alla fall...



suck och slapp eller var det sladdrig och slapp?

Postat av: Tant

Publicerad 2008-09-09 19:03:25

Kära Juno, det enda jag har att bry min lilla hjärna med när jag kommer hem efter jobbet är - mig själv och ett par tre silverfiskar. En trött småbarnsmamma som fostrar våra efterlevande ska inte tänka så mycket på hurtigheten, ta det lugnt och kom igen sen vet ja´!

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

TantAugusta

Tränar för välmående och för att behålla mina skitsnygga ben. Äter nyttigt men för mycket choklad. Gillar det här med ord, ibland svänger det! Cyklar.

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela