TantAugusta

Dagens

Publicerad 2008-10-30 15:12:22 i Allmänt,

fundringar äro många. Här är några.

Är hjärtligt trött på min egen oförmåga till att fokusera. Drömmar som kan förverkligas måste göra det med min egen disciplin och mitt eget arbete. Som alltså inte blir utfört. Jamen, man måste ju få vila någon gång också. Okej, vila på då, men sluta snacka så förbannat och utför någon gång också! Tröttsam Tant! Mycket snack och lite konstsim även här alltså, vilket borde göra att jag har förståelse för andra som sysslar med detsamma. Men så långt sträcker sig inte alltid empatin minsann. Barnbok? Pyttsan! (för icke initierade så är den klar, i mitt huvud, och ruskigt bra. Bara inte på pränt ännu.) Men här sitter jag framför datorn och är alldeles för mycket inne på en viss klubbsida. Som förvisso är väldigt trevlig, men det finns ju gränser för hur mycket puls, kadens och nu också watt-snack man kan ta in.

Efter en promenad til Gamla Stan fram och tillbaka, för att prova ett par ekologiska kängor som jag inte ska köpa, så sitter jag här igen. För att beklaga mig lite till.

I övrigt på hjärnan; Press av omgivning. Har stort behov av att få umgås med - mig själv. Bekräftelse-behövande personer av storleksmått gigant som kräver Nobelpris bara för att de råkar finnas till. Lyckligtvis har livet balans även här och en och annan ödmjuk vän väger upp.  Men det gnager på hjärnbarken att inte kunna förändra. Och den pakten har jag slutit med mig själv - att fullständigt ge f-n i sådant som inte går att förändra - för att behålla energin till mig och det som är viktigt för MIG. Sluta fundera, ta en kopp te och ta´t lugnt.

Man kan ju undra om det är ålder eller klokskap eller erfarenheterna som gör det, men nu har jag bestämt mig. Vi snackar inte lättmargarin nu, utan livskunskap och framtid. Jag ska bli lite mer egoistisk, lite mer cynisk och hävda mig själv en aning till. Jobbigt va? Jag kommer bli fullständigt odräglig!

Men vad kul jag ska ha!Och såhär i Halloweentider så passar väl den här bra?

Å ena sidan

Publicerad 2008-10-28 22:00:15 i Allmänt,

...kan man väl säga att det går bra. Men å den andra så gick det lite mindre bra.

Jag fick tillbaka min ryggsäck, som jag blev av med på bussen i fredags morse. Den innehöll mina nya dyra fina ekologiska skor inköpta i Oslo. Den innehöll också en HM-klänning, billig men fin. Vidare min sminkväska, och vad det betyder kan bara en annan kvinna (eller make-up intresserad kille)  förstå. Inte vilken kvinna som helst heller för den delen, utan en kvinna som i sitt yrkesval har det som en del i utbildningen - att göra en make-up.

Men den innehöll också ett armband som jag fick som avslutningspresent på mitt förra jobb OCH min älskade helt unika fantastiska ring som jag använde som en slags meditationspryl. Den var av tjock silvertråd som var virad lite hipp som happ och på trådarna satt svarta glaskulor som man kunde snurra på. En liten del av rymden, eller protoner som åkte omkring, eller bara glaskulor på silvertråd. Nu har nån annan den på sig och kanske snurrar på kulorna. 

Det som var kvar i ryggan var alltså mina skor, vilket ju är väldigt positivt, och min klänning. Och ett ruttet päron som mosat ner dessa artiklar. Men smink, min parfym och mina smycken är borta.

Det känns inte så kul.


Men jag gjorde 5 eller om det var 6 strikes på bowlingen med jobbet idag. Och dagens största plus var att jag kunde gå på spinning äntligen efter en lång konvalesens. Så lite roligt känns det väl ändå. Men min ring...

Flyktbeteende

Publicerad 2008-10-26 10:19:04 i Allmänt,

Det är söndag morgon och när jag ser ut genom fönstret ser jag löven virvla omkring, en vilsen mås försöker hålla balansen i i blåsten och en pappa spelar tennis med sin lille son i parken. I täckjackor. Klockan är strax efter nio och jag tänker att det är en härlig pappa. I min för närvarande gratistidning DN läser jag om att det är 10-års dagen efter diskoteksbranden i Göteborg. Och ögonen fuktas lika mycket som igår när jag såg den värdiga vinnarens glädje i Stockholm Hair open-tävlingen på Kistamässan.

Det känns konstigt. Hur kan känslorna reagera lika mycket på två så olika händelser, men så milsvida betydelse för människor och framtid? Självklart är händelsen i Göteborg något som lämnar djupare spår. Men just där och då? Betyder det bara att jag har en mjukt hjärta med förmåga att känna eller en förvirrad hjärna som inte kan skilja på viktigt och oviktigt? Då kommer vi vidare in på avdelningen kultur, för det är det tävlingen faktiskt handlar om. Det är konst. Tyvärr aldrig lika högt skattad som annan konst, men vacker och både bildligt och bokstavligt levande.

Vi behöver både finkultur och fulkultur, det tror jag de flesta tänkande och ödmjuka håller med om. Vi bryr oss om vad som står i Se och Hör om Victorias giftermål, om vilka poäng som delades ut i Stjärnor på is och om hur Slussen ska se ut i framtiden och om att Reinfeldt behöver råd om hur högt (eller lågt) han ska raka sina polisonger. Vi undrar också hur Rauschenberg tänkte när han hängde däcket på geten. Vi försöker bry oss om katastrofala händelser men orkar inte alltid hela vägen, om vi själva inte hör till de drabbade.Själv bekymrar jag mig idag om hur jag ska få mitt nya fina nagellack, som jag fick påmålat på Hair and beautymässan igår, att sitta kvar riktigt länge.

Fundringar del 531 (?)

Publicerad 2008-10-19 19:39:44 i Allmänt,

Reflektioner över tankar på ditten och datten, är ju inte helt ovanligt i Tants värld. Återigen en helg som var "ledig" men som blev ganska fylld ändå. Jag älskar mina oplanerade helger, men på nåt konstigt sätt så blir de rätt så fulltecknade.

Förkylningen - still going strong i form av torrhosta modell högfärd och "känns konstigt i bröstet". Ingen träning i helgen heller alltså. Tar det som en prövning och det är ju lite skönt att hinna annat än att träna också. Typ rensa garderober.

Invigning i fredags, ny skola - vin och snittar. Trevligt och kul att träffa kollegor. Hann hem lagom till Idol och annat på TV, men fråga inte hur det gick för det vet jag faktiskt inte. Långt telefonsamtal med cyklande vän i Göteborg, mycket mer givande än tävlingar i ganska dålig musik.

En lördag som tillbringades inne i garderoberna, för 532 gången. Köpstopp de närmaste 5 åren. Påminn mig gärna, kommer glömma lagom till nästa lön. Men faktum är att man har mer än man behöver och i miljövärnets tider är det en skam.

Bortbjuden på middag lördagkväll, vilket fick mig att fundera över beteenden och "stil och puts". I Aftonbladet idag kunde man läsa om kutym kring mobiltelefoner och kort sagt så hade inte alla på den middagen riktigt koll på det. Jag tycker faktiskt att det är ohyfsat att ha mer fokus på den lilla saken - som ju faktiskt sparar allt som kommer in så det är ju ingen fara - än på dem man har till bordet eller på festen. Man kan ju faktiskt missa några av sitt livs stora ögonblick, det kanske är en intressant människa som sitter bredvid. Internskämten haglade, men jag fick förklaringar av mycket humoristisk man som var en av de mest slagfärdiga jag träffat på. Kul!

Och när vi ändå är inne på ämnet mobiltelefoner så är jag bekymrad över vad det kräver av mig och andra när det gäller tillgänglighet. Plötsligt måste man svara eller höra av sig på sekunden för att inte såra eller stöta sig med sina vänner och bekanta på både mail och mobil. Är det bara jag som tar kisspaus ibland?

Sen söndagmorgon, blev väckt av mobiltelefonen i ett jobbärende och det var ju lika bra det. Sova bort en söndag är inte Tants favorit och jag skulle ju på "cykelidiotmöte" vid lunchtid. Som var peppande och roligt, och nu känner jag för att mota bort allehanda latmaskeri och fjantförkylning en gång för alla. Nästa års cykelsäsong kommer att bli tuffare, längre, fylligare, intensivare än någonsin tidigare. Glöm alla fester.

Så nu kör vi!

En dygd

Publicerad 2008-10-15 21:44:36 i Allmänt,

Mitt tålamod. Jag är uppriktigt imponerad.

Tänkte häromdagen att SVT nog kunde filmat en mycket intressant lektion. Där jag nog får erkänna att mitt tålamod ligger mig "i fatet" om man säger, jag borde vara lite hårdare. Men jag är nog lite chockad tror jag, jag får vänta in mig själv och ta tag i det så småningom när den lagt sig. Lyckligtvis har man andra lektioner som får en att förstå varför man arbetar med just det man arbetar, med.

Annat som prövar tålamodet är hälsan. Efter år av smärtor som fått mig att många gånger fundera över vad livet egentligen är värt och andra saker man funderar över när man hänger sig åt självömkan, så har jag ju egentligen bestämt mig för att aldrig gnälla över en förkylning. Å andra sidan så är det just avbrott som förkylningar och annat skräp som kan gör att jag hamnar i "ont" igen. Men jag tycker det räcker nu, tredje veckan och jag blir bara tröttare och fetare. Ta sig uppför några berg på cykel med en massa extrakilon blir inte lätt, det lär inte heller några långa sträckor med motvind bli.

Järnspikar och gnällspikar och en och annan popnit.

Social överkonsumtion

Publicerad 2008-10-12 18:08:20 i Allmänt,

Det händer allt oftare att jag undrar över hur jag är funtad egentligen. Längtan efter att kunna dra på sig stövlarna, de vinterfodrade, kunna gå ut i bara långkalsingar och en helly hansen lookaliketröja och andas - är STOR. Men här är jag, mitt i sveriges största stad och andas avgaser så näsan är svart på insidan och hjärnan börjar mossa ihop som alla andra självupptagna stockholmares.

Min systerdotter som varit på besök i helgen kände sig i vägen på t-banan. Och i rulltrappan. Ja, sa jag - här är man i vägen bara för att man finns till. Och jag är själv lika trött på alla människor som de är på mig. Vi är för många. För många som inte lärt sig trängas på det sätt man måste i större städer, troligen för att Stockholm inte varit stort tillräckligt länge. Hur lång tid ska det då ta för att vi ska lära oss uppföra oss som medmänniskor och inte motmänniskor? De kan det ju i NY och i Hongkong. Kurser? Eller är det bara så att de nordiska folken har haft så mycket utrymme så lång tid att det tar minst lika lång tid för oss att vänja oss vid trängseln?

Jag vet att jag har skrivit om det förut, men jag är fortfarande lika fascinerad över vårt beetende när det gäller utrymme. Och kanske är det helt enkelt så att jag har svårt att släppa det eftersom jag själv har ett stort behov av just  det egna utrymmet.  

Det är nog dags att börja fundera över vilken norrlandskommun som blir mitt nästa hem.

Lite flärd i vardagen

Publicerad 2008-10-08 21:56:49 i Allmänt,

Due to min aktningsvärda ålder och av motvinden pinade hud, tog jag T-banan in till Botick Olens i eftermiddag för inköp av Dyra Krämer. Inget botar en halsonta som lite nytt i badrumsskåpet. Man kan till och med inbilla sig att det är de gamla krämerna som börjat härskna och att man därför reagerat - och blivit sjuk.

En annan anledning var helt enkelt den att allt var slut. Sen råkade jag se i Botickens reklamblad att jag fick en snajsig liten necessär med en massa små produkter i om jag köpte två krämer. Och som jag älskar små flaskor och tuber! De är ju inte bara så fantastiskt söta - de är oerhört praktiska att stoppa med i packning på olika resor och inte minst i lilla cykelväskan på styret!

Nu råkade det bli så att jag råkade ut för den mest not serviceminded säljare jag träffat på på länge. Inte bara var hon totalt okunning om (DEN DYRA) krämen, så att hon inte kunde rekommendera vilken jag borde ha. Nej, hon tyckte också att det helt enklet var en kostnadsfråga. Okej, jag har en kappa från HM. Byxor från Monkey. Vad jag hade under kunde hon inte se, men allt var helt och rent. Hon kan alltså inte gissa sig till vad jag har i plånboken. Vilket hon väl hade ganska rätt i men det hör inte till saken.

Det hela slutade med att jag köpte minsta förpackningen av de båda krämer jag själv kom fram till nog var bäst och fick därför min lilla necessär.  Nu är inte historien slut här men det blev till slut ett telefonsamtal till avdelningschefen som var rörande överens med Tant att detta var upprörande. Vi får se var det slutar. Jag har i alla fall i min ägo två dyra krämer som förhoppningsvis är bra just för mig, plus en massa små flaskor och tuber som jag inte har en aning om vad de är till för. Och texten på förpackningen är supersuperliten så jag ser inte vad det står. På franska. Som jag iof har läst men skippade företagsfranskan avd. hudvård.

Undrar om min barndomsväninna fortfarande använder Blåvitts ansiktskräm? Måste ringa och fråga...Och istället för en bild på Konsum så hedrar jag min kära systerdotter
som kommer på besök med en bild på nåt annat blått och vitt.

Tid för eftertanke

Publicerad 2008-10-06 16:28:03 i Allmänt,

Nej, jag gjorde inte det. Orkade alltså. Vaknade med fler och starkare symptom på förkylning än de senaste dagarna och insåg mig egen begränsning. Så nu har dagen tillbringats framför datorn och framför TVn. En gammal svensk film med Barbro Kollberg, Rune Carlsten och Margot Ryding i huvudrollerna. Inte hört talas om? Inte jag heller. Men jag konstaterade att människor nog var vackrare förr. För tillfället har jag en spegelbild att jämföra med som mest liknar en mojsigmojsig skrynklig för gammal persika som antagit en beige ton och som frustar och fräser om vart annat.
Sen kommer jag in på avdelning dåligt samvete för att jag är hemma från jobbet. Kommer i underfund med att det har jag inte, det vore ologiskt och ganska dumt. Valet mellan att vara hemma och sjuk, eller vara på jobbet frisk är enkelt. Och det är väl just därför jag knappt vet hur man sjukskriver sig. Ändå kan jag inte låta bli att skönja en visst mått av "gnag" över att mina arbetsuppgifter måste göras av någon annan. Men det kan jag inte göra någonting åt. Och så långt har jag nog kommit att det jag inte jag göra någonting åt försöker jag låta bli att fundera över. Det finns mycket annat som behöver funderas över och som jag faktiskt kan påverka.

Hade en liten plan att gå till Apoteket för att påverka förkylningen i rätt riktning men är inte riktigt på G för det heller. Trycka tangenter är alldeles tillräckligt. Hade också en liten plan om att fortsätta läsa Vi, de drunknade, av Carsten Jensen, men boken är så förtvivlat tjock så det är till och med jobbigt att hålla i den. Men bra, det är den. Så nu är klockan nästan dags att laga middag, men det har jag ju ingen lust med. Te och macka. Nu igen?! Och ute skiner cykelsol.

Helga vilodag

Publicerad 2008-10-05 19:21:29 i Allmänt,

En hel dag framför mig för vila och rekreation, tänkte jag i morse. Förutom tvättstugan då. Inte förrän vid halvett-tiden kom jag ur sängen, mer förkyld än dagen innan, hur ont i halsen som helst, utan röst och trött som en gnu. Gnu? Tydligen.

Och nu är dagen slut, mörk kväll och inga knop gjorda mer än tvätten. Och jag vill bara sova ännu mer.

Måndag. Hur ska jag orka det ?Förökande förödelse

Publicerad 2008-10-03 20:52:48 i Allmänt,

Snart blir min tanke om smal,snygg och framgångsrik bara ett dj-vla tjat och ingen som helst sanning. Upp som en sol och ner som en pannkaka som jag gapade för mycket över. Tydligen. Med nya galna mål som kanske är lite för långt bort tidsmässigt är det ändå oroväckande vad allt förfaller. Men skam den som ger sig och det är i motbacke det går uppöver.

Det är nästan så att jag kan höra mina nya springskor sucka i oredan i hallen, inklämd mellan de svarta långa stövlarna från i fjol och Santa Cruz tofflorna jag har på mig till tvättstugan.

När lusten äntligen infann sig, tack vare att jag släpat mig iväg till spinning två gånger och tyckt att det var riktigt kul igen, så dyker en alldeles oväntad förkylning upp. Va! Jag! Förkyld! Hmrpff... Så kanske den sista sköna cykelturen för året blev för min del inställd.Apropå spinning så är det ju lite komiskt hur psyket fungerar i den lilla träningshallen, jag menar, hur lätt det är att försvinna bort i tanken, i svetten. Hux flux är jag på en liten väg med stenmurar på Mallorca, eller vid en kurvig lummig väg på Sjaelland - eller den nya favoriten - skogtätt mellan Ljusdal och Östersund. Det är lätt att tänka sig motvinden, så fort glömmer jag inte och det innebär att jag tar i desto mer. På min position längst fram vill jag dessutom gärna visa "ungdomarna" bakom mig vilken dynamittant jag är. Så jag tar i, och tar i.

Det är nog ingen fara vad gäller kraften och viljan - men tiden, energin och lusten har liksom plötsligt ett annat fokus. Som elevärenden,  arbetsmiljö och då den psykosociala i synnerhet, tankar på respekt och bristen av den, vem blir ny president i Amerikat, vinna en svampbok genom Systembolagets tidning, Kan jang, livet som rusar, gråtmild över kungaparets besök i Ukraina och vad sjutton ska man göra sen. I vanlig ordning är allt i oordning i hjärnan liksom i hemmet,  två flyttlådor står kvar i hallen efter renoveringen i somras, höstkappan hänger på vinden - och sandalerna tar plats i skohyllan.


Nej, jag tror jag tar mig en liten whisky.

Om

Min profilbild

TantAugusta

Tränar för välmående och för att behålla mina skitsnygga ben. Äter nyttigt men för mycket choklad. Gillar det här med ord, ibland svänger det! Cyklar.

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela