TantAugusta

Apropå

Publicerad 2010-09-12 22:32:13 i Allmänt,


Själv rensade jag krabba på en fabrik i Norge.
Men så mycket pengar blev det inte"Folk gör vad som helst för pengar. Arbetar till exempel"
Dick

Detta citat valt på grund av en skylt som Moderaterna (om den nu är på riktigt, kan vara ett montage. Oavsett min egen partitillhörighet så hoppas jag innerligen att ingen kommer på idén, igen, att göra en) tydligen vill vinna valet på; Arbete ger frihet. Mer än pinsamt. Men tydligen kom LO med samma finurliga formulering på affischer för ett antal år sedan - och fick sedan skyndsamt springa runt och riva ner dem när de insåg sitt misstag. Men de var ju som bekant inte först.

Det är svårt att skilja på ont och gott, på klart och grumligt och vishet och dårskap.

Själv blev jag, på väg hem från pubbesöket igår, bjuden på godis av Anton Abele. Ni vet han som startade en antivåldskampanj för några år sedan. Han tyckte att jag nog kanske kunde kryssa för hans namn på valsedeln. Jag hade druckit två öl, men så dimmig var jag inte att jag inte kom med motargument där. Jag kryssar inte nån för att jag blivit bjuden på godis och för att jag en stund får prata ur mig lite frustration över bland annat sjukförsäkringen. Särskilt när jag inte ens bestämt vad jag ska rösta på, i gott sällskap av en hel hop andra svenskar. Jag fick också tillfälle att tala om jag numera är nöjd med Herr Statsmininsterns styling. Hans tidigare alltför högt rakade polisonger gjorde att han såg ut som en pastor från någon av de frikyrkliga församlingar där jag tycker att de har de underligaste idéerna. Och så kan vi då rakt inte ha det. Han är ju ändå vår statsminister.

Kanhända är jag ute och cyklar, men det är vi också många som gör. Det viktigaste för mig i det här valet - nästan det enda jag riktigt bryr mig om - är att Sverigedemokraterna inte får de procent de behöver för att komma in i riksdagen. Gör de det så kommer jag fälla många tårar över människans dumhet.

Valmöjligheter

Publicerad 2010-09-04 10:20:56 i Allmänt,


Dick säger; "I riksdagen fattas kloka beslut".

Många val att göra just nu. Stuga i Jämtland eller inte. Mona Sahlin eller Fredrik Reinfeldt. Byta lägenheten eller inte. Köpa låga eller höga höstskor. Klaga över förkylning eller vara glad över att det bara är just en förkylning. Cypern eller Gran Canaria. "Hur ska vi få plats med tårtan i kylen?"

Och i samma veva som regnet sköljer över miljoner människors hem, vulkaner vaknar i olika delar av världen och jordbävningar skakar om - så går "den lilla banken för dem med störst plånbok" i stöpet och köps upp av Carnegie. (!) Inget av det påverkar mig direkt, men det är klart att man funderar. Mycket pengar som kunde omfördelas så att det gjorde mänskligheten något gott. Skillanden mellan människors möjlighet till påverkan och valmöjligheter är enorm.

Någonstans i mitten, eller snarare i det övre skiktet, finns jag med mina små funderingar. För de med minst möjligheter är ändå flest. Enligt undersökningar så anser de sig ändå vara lyckligast. Det tycker jag kan vara rätt åt oss.

Om

Min profilbild

TantAugusta

Tränar för välmående och för att behålla mina skitsnygga ben. Äter nyttigt men för mycket choklad. Gillar det här med ord, ibland svänger det! Cyklar.

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela