TantAugusta

Annat tramp

Publicerad 2012-08-31 16:37:00 i Allmänt,

 
Jag fick lunchträna idag igen, underbara lyx! Det är nog bäst att passa på, det lär inte bli en vana tyvärr. Man har ju liksom ett jobb som ska göras och det som ska göras på fredagar görs helst före och under lunch.
På vägen från träningen regnade det som det normalt gör på Ride of Hopes sträcka Göteborg - Skövde. Normalt för att det gjort det under alla 5 åren som "Riden" gått. Det vill säga ymnigt, våldsamt och utan avbrott. Dessutom lite snett från sidan så att det är i princip omöjligt att undkomma oavsett vilken sida man vänder till.

Det var alltså ner i bocken med huvudet, fast utan cykel. Jag fegade ur i blötan och tog bussen. Då finns det möjligheter att se lite mer av vad som finns under skosulorna. Bland hundskit och cigarettfimpar så kunde jag urskilja ett och annat skrutt, tuggummi förstås och ett kvitto. Och brunnslock. De som man som liten tjej bestämt trampade på om det var ett K och som man bestämt undvek om det var ett A. K, stod för kärlek - men vad A stod för kommer jag inte ihåg. Det var väl inte så viktigt.

Just idag trampade jag hårt på bägge två. På K av en annan anledning, på A för en eventuell blivande anledning.

Höstcykling

Publicerad 2012-08-29 22:06:07 i Allmänt,

                        Men när man ser en sån här bild så längtar man ut. Jättemycket.
 
Det går verkligen i vågor, lusten till och syftet med cyklingen under året. Uppbyggnad från januari och gradvis framåt våren med mer och mer långpass spinning - fram till dess man äntligen kommer ut i skogen eller ut på landsvägen igen. Inte att förglömma vårträningen utomlands - det som är ett gift numer och som jag inte kan tänka mig leva utan. Sen cyklar man hela sommaren, eller det som åtminstone enligt almanackan kallas det, lopp här och lopp där och så en massa fikacykling däremellan. Just nu kommer jag inte ens på tanken att cykelpendla, men det skyller jag på den stress som påverkar stort vid varje skolstart. Det måste liksom bli lite rutiner innan det går börja krångla med extrakläder, gömma dator, glömma dodoranten och allt annat man kan skylla på när latmasken sätter in.
 
Men jag tränar ändå, har börjat jaga bokningar på Friskis igen så jag får gå på mina favoritpass. De fylls som regel redan första halvtimman på morgonen - EN VECKA innan passet. Jodå, så är det! Tur man är morgonpigg. Cirlkelfysen är ju jättebra, där kan man utmana sig vid sidan av de som både är mer tränade och de som knappt orkar lyfta en 6 kilos kettlebell. Jag ska så småningom hänga på låset på HIT-passen, men än så länge är det för få pass för att det ska finnas plats.
 
Men till helgen får det bli lite cykling igen, benen vill fiortfarande trampa. Hösten är lång, och den kan till och med bli cykelvänlig.

Sommarlov Del.3

Publicerad 2012-08-17 20:50:12 i Allmänt,


Jag var orolig länge, för att komma hem i söndags. Gruvade mig, tänkte att det skulle bli tårar. Men det blev inte så. Jag hade sällskap hela vägen in i lägenheten av Juliaresan, och det kanske var det som var medicinen mot min eventuella självömkan. Juliaresan, sommarens största cykelhjältinnor.

Jag kom alltså hem från Ride of Hope, detta lilla stora äventyr där jag haft rollen som en av ledarna i år. En ära, ett för mig stort uppdrag och något som jag kände att jag inte direkt gjorde med en spd-spark. Jag skulle cykla på för mig helt nya vägar och leda gruppen så säkert som möjligt i den svenska naturen och semestertrafiken och samtidigt sprida gemenskap och glädje, trots väder och vind. Det gick bra. Det var fantastiskt roligt och givande! Jag mötte helt otroliga människor som jag aldrig kommer glömma. En upplevelse som är värd allt och lite till.

Jag var rädd för att komma hem för att jag bor i ett singelhushåll. Ensam, som det heter. Det känner jag mig väldigt sällan som - ensam. Jag gillar mitt eget sällskap. Men det klart att det oroar när man fått vara i en så stor varm familj i över en vecka. Där många har familj och vänner hemma som väntar, som möter upp, som får dem känna sig välkomna hem och som ger applåder, kramar och pussar när de kommer i mål.
Men så får jag små meddelanden där jag förstår att jag också är saknad, några tycker att jag också borde vara på en annan plats. Det värmer och jag kan borsta bort både självömkan och sorgsenhet. Det är ändå inte mig allt har handlat om, det har handlat om vår mål - att kunna hjälpa sjuka och försöka stoppa det fruktansvärda. Cancer.

Så det var vad min tredje del av sommarlovet kom att handla om, och det blev också den viktigaste delen. Allt det andra, möten med släkt, vänner, cykling runt Vättern och i höga berg i Sundsvall - allt har varit väldigt roligt och gett mig en innehållsrik sommar. Det har varit utmaningar både fysiskt och mentalt, precis som jag vill ha det. Men Ride of Hope var det stora.

Och nu har jag börjat jobba.

Sommarlov Del.2

Publicerad 2012-08-02 00:21:14 i Allmänt,


Jag är väl egentligen en väldigt lyckligt lottad människa som kan dela in semestern i ett sommarlov i olika delar. Jag är på inget sätt omedveten om det. Det är det som är det finfina i kråksången med att vara lärare. Alla som provoceras av det hälsar jag glatt välkommen till vårt skrå. Det behövs fler så sätt igång och plugga pedagogik. Kanske är just du den som får eleverna att tycka att skolan är det mest intressanta och roliga man kan tänka sig. När de är 16 år, har fjuniga överläppar, planerade bröstförstoringsoperationer som kommer innebära sjukskrivning och det största dramatiska problemet just innan terminsstart var att piercingstudion hade semester.

Hur blev då Del.2? Jo, det är ju just det. Jag kommer nästan inte ihåg, för det blev så hittit och hattit alltihopa. En dag här, två dagar där, plantera på mammas grav, buss hit, buss dit. Cyklat. Och lite tåg. Ensam. Hela tiden ensam. Men på varje anhalt fanns det nån fler. Klippte pappas hår och Ingeborgs gräsmatta. Svor ve och förbannelse över vädret, men just den informationen känns ganska onödig. Hälsade på fd svärföräldrar och fler.

Men jag vet att jag träffat två kusiner - en i Dorotea och en i Tåsjö, av vardera moster född. Jag träffade mostrarna också, och lite familj kring dem som till exempel min ena kusins nya kille, som jag känner från ungdomens dagar i styrdansträsket/bli full i baksätetträsket. Min kusin, hon som träffat ny (igen, får jag lov att tillägga) utryckte det som så att; man måste ju få nån ordning på livet. Det var därför hon skaffat man nr.3? 4? Har inte riktigt koll på det men jag förstår att det kan ha att göra med att jag då alltså inte har nån ordning på mitt liv. Att jag inte har koll, alltså. Ingen ordning för jag har ju ingen man.

Jag träffade två kusiner till, i Sandviken, samt farbror och faster. En riktig familj, skönt "häng" och god middag. Det kändes välkommet. Överhuvudtaget har jag träffat så många i sommar, fikat, ätit, druckit - så det har flutit ihop till ett enda stort kalas.

Men jag har cyklat också.
Cykeln har ju räddat mig många gånger, och det har den kanske gjort i sommar också. För mitt i allt hitt och hatt så har tankarna varit på annat som egentligen är jobbigt men som jag vill skjuta ifrån mig. För jag kan inget göra och behöver energin själv. Men det är så svårt, bägge händerna är bakbunda och hjärtat vill bry sig. Det blir slitet hur man än försöker med balsam och mjuka betydelselösa ord.

Men, nu är det dags att borsta av igen. Putsa kedjan och pumpa däcken. Jag får helt enkelt skriva mer om cyklingen sen. Nu är det natt och från fönstret blåser faktiskt en kylig höstvind.

Om

Min profilbild

TantAugusta

Tränar för välmående och för att behålla mina skitsnygga ben. Äter nyttigt men för mycket choklad. Gillar det här med ord, ibland svänger det! Cyklar.

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela