TantAugusta

Och hälsan?

Publicerad 2010-12-10 20:17:45 i Allmänt,Jag tänkte att det kanske var dags att uppdatera de intresserade över hur det är med den saken. Hälsan alltså. Efter "projekt hjälpa mamma må så bra som möjligt fast hon ska dö" så mådde jag ju inte så bra själv ett tag. Sen kom den där fula vinröda Volvon så väldigt i vägen på vägen till jobbet en dag, så jag mådde ännu lite sämre. Men jag hade tur. Jag hade en sjuhelsikes otrolig jäkla tur, helt enkelt. Jag tror att jag insåg det redan när jag låg i ambulansen. Kvittrande någorlunda sammanhängande berättade jag en stor del av mitt livs historia för sköterskan. Jag såg hur hon lätt desperat började titta sig omkring efter något lämpligt att använda som öronproppar. Men jag var glad och nöjd och till och med polisen var snygg. Allt kändes fint, så länge jag slapp åka till Sös.

Såhär ett år efter så är jag inne i försäkringsbolagskontakt både när det gäller bilder på ärr och eventuella sviter. Det har jag faktiskt, lite sviter. Knäna har plötsligt blivit en hel del år äldre än mig och tycker att trappor är trist och arbetsamt och gör dessutom ont att gå i. Annars har jag tillräcklig kondition för att kunna besegra trapporna i Kaknästornet. Men jag kom verkligen lindrigt undan.

Konditionen arbetar jag på mest genom spinning. Och ja, det är inte speciellt kul med spinning. Det är ganska galet egentligen, att man sitter där och trampar och inte kommer någonstans. Men man kan fantisera eller affirmera när man sitter där. Minnas vackra vägar som slingrar sig och se sig själv besegra de grymmaste bergen. Mig spelar det roll. Jag har gärna lite småtråkigt en timma eller två. Jag vet att träningen ger mig något väldigt viktigt - starkare ben och starkare hjärta. Det senare behöver jag just nu mer än allt annat.

Kommentarer

Postat av: Åsa

Publicerad 2010-12-13 09:30:40

Åhh... det där speciella, stora fina hjärtat som bara du har.

Postat av: Tant

Publicerad 2010-12-16 19:11:28

Och det blir det för att jag har förmånen att ha sådana fina vänner som dig!

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

TantAugusta

Tränar för välmående och för att behålla mina skitsnygga ben. Äter nyttigt men för mycket choklad. Gillar det här med ord, ibland svänger det! Cyklar.

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela